Hallo, ik ben Maaike!

Moreel Beraad begeleid gesprek team

"Alle werkelijke leven is ontmoeting"

Ik word enorm blij van mensen ontmoeten, goede gesprekken voeren en deze op gang helpen brengen. Het maakt mij heel gelukkig dat ik hiervan mijn werk heb kunnen maken!

Ik kom al meer dan 20 jaar graag bij maatschappelijke organisaties over de vloer. Aanvankelijk als professional in de ggz/ hulpverlening, maar mijn theaterbloed kroop waar het niet gaan kon, en na een studie aan de Academie voor Drama heb ik van theater als ontwikkelinstrument, mijn werk gemaakt.

Ik wil graag bijdragen aan een sociale en duurzame wereld, waarin mensen bewuste keuze’s maken om zichzelf gelukkiger, en de wereld nóg mooier te maken. Een plek waar mensen de ruimte krijgen om elkaar te ontmoeten, te reflecteren, en te mogen leren door experimenteren. Laten we wat vaker in het diepe springen en samen nieuwe kanten van onszelf ontdekken!

Mijn grootste drijfveer: mijn nieuwsgierigheid. Het is de reden dat ik bij een wandeling steeds doorloop om tóch even te kijken wat er achter de bocht ligt, de reden dat ik mij graag in uiteenlopende onderwerpen verdiep, regelmatig een cursus volg en mensen het hemd van het lijf vraag.

Ik geloof erin, dat als we allemaal wat meer nieuwsgierig zijn naar elkaar, we eerder loskomen van vooroordelen en aannames, en veel conflicten en spanning in samenwerkingen kunnen voorkomen.

Juist in deze tijd waarin mensen zich graag pantseren met een mening, is het belangrijker dan ooit om elkaar écht te ontmoeten en elkaar echt te zien en horen. Het idee dat ik niet overal een mening over hoef te hebben, en mij in verschillende perspectieven mag verplaatsen, maakt mij veel relaxter.

Als kind wilde ik al graag ‘hoofdruilen’; een kijkje nemen in het hoofd van een ander. En dat is gelukt! In mijn acteerwerk verplaats ik mij volledig in een personage, en in mijn werk als trainer, coach en interviewer doe ik hetzelfde: ik wil de belevingswereld van de ander doorgronden.

Wil jij ook graag jezelf, je team, of je organisatie verder ontwikkelen en het onderlinge contact verstevigen?

Ik help jullie om in korte tijd nieuwe inzichten te krijgen, zodat jullie met nog meer plezier en resultaat aan het werk gaan!

Bel, mail of app! Ik spreek je graag!

Hier word ik ook blij van:

  • fietsen door stad en land
  • yoga
  • zingen
  • soep maken voor mijn gezin
  • in/ op/ naast het water zijn
  • picknicken met vrienden

Dit vind ik soms moeilijk:

  • taart laten staan
  • langzamer praten
  • mijn sleutels vinden

Wil je nog meer over mij lezen? Kijk op mijn Linked In profiel. Laten we linken!