Theater als communicatiemiddel

Met theater kan je inzicht krijgen, theater als communicatiemiddel geeft vaak inzichten die verder gaan dan een ‘gewoon gesprekje’. Door in de huid te kruipen van een ander, anderen in jouw huid te zien kruipen en kan een heel team nieuwe inzichten brengen. De verbinding zoeken of versterken met elkaar, met behulp van rollenspel of oefeningen, boort vaak nieuwe inspirerende lagen aan. 

Oefenen met theater als hulpmiddel kan energie geven. Met theateroefeningen of theaterspel luisteren, kijken, reageren en anticiperen. Theater als communicatiemiddel brengt op vaak creatieve wijze nieuwe inzichten.

Meer informatie over mijn werkwijze lees je hier

Mijn visie op de kracht van theater wordt binnenkort verder uitgelegd op deze pagina. Deze bovenstaande tekst is een concept tekst van de websitebouwer. 

theater als communicatiemiddel

Waarom theater als communicatiemiddel inzetten?

Inspirerend

Mijn klanten ervaren mijn voorstellingen vaak als een inspirerend en levendig feestje.

Concreet

Abstracte zaken zijn door theater concreet en herkenbaar voor mensen te maken.

Betrokken

Mensen blijven bij het proces betrokken en hebben een gemeenschappelijke ervaring die ze niet snel vergeten.

Creatief

Door verhalen en beelden worden mensen meer geraakt. Het komt dichter bij, het is herkenbaarder, beter invoelbaar en het zet de deur open naar creatief denken.

Interactief

De interactieve theatervorm zorgt ervoor dat iedereen wordt uitgenodigd om actief mee te doen, mee te denken of mee te praten. Er wordt makkelijk een persoonlijke sfeer gecreëerd, waarin mensen zich veilig voelen om zich te uiten en te leren van elkaar. ,

Flexibel

Theater is flexibel in vorm: door gebruik te maken van improvisatievormen kan, dat wat ter plekke het meest besproken is, zeer herkenbaar en op maat in beeld worden gebracht.